CV

Finalment m’he decidit a posar el meu Curriculum Vitae a la web. No ho he fet cap interès laboral, sinó perquè durant els darrers mesos m’han presentat com a mil coses distintes: biòleg, ecòleg, ambientòleg, climatòleg, investigador de la Universitat, funcionari de la Generalitat… Ho dic amb un punt de divertiment i cap mena de retret: part d’eixa informació eixia de notes de premsa poc actualitzades, de la Viquipèdia (que no és obra meua, vos ho jure) i potser d’alguna conversa informal o confusions habituals. També és cert que ja no forme part del Comitè d’Experts en Canvi Climàtic de la GVA, o que ja no tinc cap mena de vinculació legal (tot i que sí emocional) amb l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.

Dit això, faig el resum en un parell de línies, perquè trobe que, més enllà de qui em presenta, poc d’interès ha de tenir el meu CV. Sóc llicenciat en Ciències Ambientals, Màster en Biodiversitat: Conservació i Evolució (Especialitat en Conservació d’Ecosistemes), i Doctor en Biodiversitat. He gaudit de distintes beques d’investigació (dos del CSIC, una del Ministeri d’Educació i una de la Universitat de València) i també d’alguna ajuda d’organismes com ajuntaments o diputacions, gràcies a les quals em vaig iniciar al camp de la investigació científica i vaig desenvolupar la tesi doctoral, que em portà a viure durant un breu període de temps a Japó i Anglaterra. Després he fet de tot: buscar treball (tota una faena en sí mateixa, més encara quan has de duplicar els CV i enviar-ne a convocatòries científiques i a llocs de treball d’empreses o institucions), he sigut autònom (i fas el que toque fer), consultor de comunicació, col·laborador de mitjans de comunicació, consultor ambiental, tècnic de participació i segur que més coses que ni recorde. A la fi ara sóc tècnic en projectes ambientals de la Fundació València Clima i Energia. A banda, també em definisc com a divulgador ambiental especialitzat en canvi climàtic, i continue amb allò de les col·laboracions als mitjans: em trobareu a Climática, Àpunt, Carne Cruda, la Revista Mètode, i altres. Però si alguna vegada m’heu d’etiquetar de forma breu, amb “Ambientòleg” n’hi ha prou. I és que ens cal visibilitzar-nos!

Dit tot això, vos explique els doscurrículums que hi trobeu ací baix. El primer és el científic, que recull les aportacions més rellevants -no totes- a eixe camp. Trobareu també una recopil·lació dels premis literaris (la major part, poesia) que vaig guanyar quan era jove (ai!). Alguns, fins i tot, estan editats per editorials serioses; un fet inexplicable, certament.

Com sempre, si hi ha alguna part que vos interessa especialment, teniu cap pregunta sobre alguna etapa o em voleu demanar un article científic, estic a la vostra disposició. Ara ja no teniu excusa per a confondre’m el títol i l’adscripció!

PREMIS LITERARIS I PUBLICACIONS

1999

Premi de poesia “Cristòfor Aguado i Medina” d’Aldaia amb “Viatge”

Premi de narrativa curta “Cristòfor Aguado i Medina” d’Aldaia amb “Text”

2002

Segon premi “Vicent Andrés Estellés” de poesia juvenil de Burjassot amb “Vents orfes i llunyanes expedicions”

Primer premi de poesia juvenil Ciutat d’Alzira amb “Nit de pedra i sal”

2003

Segon premi Solstici de Poesia de Manises amb “Cingles d’esmolat record”

Finalista del premi de narrativa curta La Rosa de Paper de La Florida amb “Una nit amb la Glenn Close”

Segon premi de poesia La Rosa de Paper de La Florida amb “L’oblit de l’abisme”

Primer premi de poesia als Premis de Literatura Breu Ciutat de Mislata amb “El testament del vianant”

Primer premi de poesia “Vicent Andrés Estellés” de poesia juvenil de Burjassot amb “L’hàbit del flâner”

2004

Primer premi Solstici de Poesia de Manises amb “La porxada”

2006

Primer premi Solstici de Poesia de Manises amb “Un fil de sang”

Segon premi Solstici de Poesia de Manises amb “Manual d’embolcalls”

2011

Biodiversitat del zooplàncton i microzoobentos a Vinàros i el Baix Maestrat. (Ed. Antinea; II Premi d’Investigació de l’Ajuntament de Vinaròs).