CV

Finalment m’he decidit a posar el meu Curriculum Vitae a la web. No ho he fet cap interès laboral, sinó perquè durant els darrers mesos m’han presentat com a mil coses distintes: biòleg, ecòleg, ambientòleg, climatòleg, investigador de la Universitat, funcionari de la Generalitat… Ho dic amb un punt de divertiment i cap mena de retret: part d’eixa informació eixia de notes de premsa poc actualitzades, de la Viquipèdia (que no és obra meua, vos ho jure) i potser d’alguna conversa informal o confusions habituals. També és cert que ja no forme part del Comitè d’Experts en Canvi Climàtic de la GVA, o que ja no tinc cap mena de vinculació legal (tot i que sí emocional) amb l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva.

Dit això, faig el resum en un parell de línies, perquè trobe que, més enllà de qui em presenta, poc d’interès ha de tenir el meu CV. Sóc llicenciat en Ciències Ambientals, Màster en Biodiversitat: Conservació i Evolució (Especialitat en Conservació d’Ecosistemes), i Doctor en Biodiversitat. He gaudit de distintes beques d’investigació (dos del CSIC, una del Ministeri d’Educació i una de la Universitat de València) i també d’alguna ajuda d’organismes com ajuntaments o diputacions, gràcies a les quals em vaig iniciar al camp de la investigació científica i vaig desenvolupar la tesi doctoral, que em portà a viure durant un breu període de temps a Japó i Anglaterra. Després he fet de tot: buscar treball (tota una faena en sí mateixa, més encara quan has de duplicar els CV i enviar-ne a convocatòries científiques i a llocs de treball d’empreses o institucions), he sigut autònom (i fas el que toque fer), consultor de comunicació, col·laborador de mitjans de comunicació, consultor ambiental, tècnic de participació i segur que més coses que ni recorde. A la fi ara sóc tècnic en projectes ambientals de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, on hi vaig entrar a l’octubre de 2016. A banda, també em definisc com a divulgador ambiental especialitzat en canvi climàtic, i continue amb allò de les col·laboracions als mitjans: des de desembre de 2017 tinc un xicotet espai (Desgel) a Al Ras, el programa matinal de la nova ràdio pública, Àpunt. Però si alguna vegada m’heu d’etiquetar de forma breu, amb “Ambientòleg” n’hi ha prou. I és que ens cal visibilitzar-nos!

Dit tot això, vos explique els dos currículums que hi trobeu ací baix. El primer és, diríem, l’oficial; el que vos enviaria si foreu una empresa i jo buscara treball. El segon és el científic, que recull les aportacions més rellevants -no totes- a eixe camp (i les quals no habituen a interessar excessivament els tècnics de recursos humans, tot s’ha de dir; és per això que les pose a banda).

Com sempre, si hi ha alguna part que vos interessa especialment, teniu cap pregunta sobre alguna etapa o em voleu demanar un article científic, estic a la vostra disposició. Ara ja no teniu excusa per a confondre’m el títol i l’adscripció!

Anuncis